Київ отримав свого чарівного кулінара

08/10/2012

Громадський рух «Кияни передусім!» підвів підсумки конкурсу «Чарівний кулінар». Найталановитіші майстри кулінарної справи з різних куточків столиці змагалися в трьох номінаціях. Переможцями змагання стали:

 Номінація  «Кращий салат» - Гуржій Жанна Петрівна

 Овочевий салат з морепродуктами «Рівєра»

 Ігредієнти:

Морський коктейль – 250 г.

Огірок – 100 г.

Помідор – 1 шт.

Червона цибуля салатна – 1 шт.

Брокколі – 200 г.

Оливкове масло – 6 ст. ложок

Винний оцет – 4 ст. ложки

Лимонний сік – 3 ст. ложки

Соєвий соус – 2 ст. ложки

Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Відварюємо морський коктейль в підсоленій воді. Брокколі розбираємо на суцвіття і теж відварюємо в підсоленій воді. Головне – недовго, щоб капуста залишилась трохи хрусткою. Цибулю ріжемо кільцями і ошпарюємо окропом. Огірок нарізуємо соломкою. Помідор ріжемо кубиками. Тепер готуємо заправку для салату: змішуємо соєвий соус, оливкове масло, сок лимона та винний оцет. Морепродукти, броколі, цибулю, огірок та помідор змішуємо у великій салатниці та заправляємо все приготованим соусом. Подаємо до столу.

 

Номінація «Краща основна страва» - Зінкевич Наталія Олександрівна

Лазанья

Інгредієнти:

Листи лазаньї (сухі) – 6-10 шт.

Сир твердий – 100 г.

Для соуса «Болоньєзе»:

  • Фарш (телятина зі свининою) – 600-700 г.
  • 5-6 спілих помідора або 400 г. очищених томатів у власному соку
  • Біле або червоне сухе вино – 100 мл.
  • Цибуля ріпчата – 2-3 шт.
  • Часник – 2 зубчика
  • Зелень петрушки або базиліку
  • Вершкове масло – 1-2 столові ложки
  • Олія – 4-5 столових ложок
  • Сіль
  • Свіжемолотий перець

Для соусу «Бешамель»

  • Молоко – 800-1000 мл.
  • Вершкове масло – 80-100 г.
  • Мука – 80-100 г.
  • Щіпка мускатного горіху
  • Сіль
  • Свіжомолотий перець

Приготування

Приготувати соус «Болоньєзе». Помідори вимити, з боку підніжки зробити хрестовидний надріз і опустити в окріп на 2 хвилини. Переложити в льодяну воду, зняти шкіру та побрібнити помідори в блендері. Цибулю почитити і дрібно порізати. Часник почитисти та порубати. Зелень помити та порубати. В глибокій сковорідці розігріти вершкове масло разом з олією, викласти цибулю, посолити, поперчити та обжарити до м’якості. Додати рублений часник (1 зубчик) та обжарювати 1 хвилину. Перекласти цибулю з часником зі сковорідки в миску, намагаючись аби якомога більше масла лишилося в сковороді. В сковороду викласти фарш та обжарити на середньому вогні до готовності, розминаючи дерев’яною лопаткою, щоб розбити крупні грудки. До фаршу додати обжарену цибулю, помідори та перемішати. Влити вино і тушкувати, помішуючи, 3 звилини. Посолити, поперчити, збавити вогонь до мінімального, і тушкувати під кришкою 20-30 хвилин. Зняти сковорідку із соусом з вогню, добавити рублену зелень, ще один зубчик часника та перемішати. Соус накрити кришкою та відставити в бік. Приготувати соус Бешамель. У великій кількості кип’ячої підсоленої води відварити листи лазан’ї близько 2 хвилин. Відварені листи перекласти в миску з льодяною водою. Після того як листи вистигнуть, обсушити їх на рушнику від води. На дно форми для запікання викласти трохи соусу «Бешамель». Зверху на соус викласти листи лазаньї. Потім частину соусу «Болоньєзе». Зверху покрити соусом «Бешамель». Виложити листи лазаньї. Таким чином чергувати шари поки не буде заповнена форма. Останнім шаром викласти листи лазаньї, покрити «Бешамель» та посипати поверхню твердим сиром. Запікати лазанью 40-60 хвилин при температурі 180 градусів до золотавої скоринки. Готову лазанью вийняти з духовки, дати постояти 10-15 хвилин, розрізати на порції та подавати до столу.

Номінація  «Кращий десерт» - Павленко Світлана Станіславівна

Груші, запечені з медом

Інгредієнти:

Груші 3 шт.

Вершкове масло 3 ст. ложки

Мед та кленовий сироп за смаком

 Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200 градусів.

Груші очистіть від шкіри і розріжте навпіл вподовж. Виложіть їх у форму для випічки.

Добре полийте груші медом чи кленовим сиропом. Зверху на кожну половинку груші покладіть 0,5 столової ложки вершкового масла.

Випікайте близько 20 хвилин в розігрітій духовці. Приблизно через 10 хвилин після початку запікання переверніть груші, щоб вони підрум’янились з усіх боків. Прикрасити можна сметаною та горіхами. Подавати теплими.

 Дякуємо усім учасникам за творчість та нестандартні підходи до кулінарії! Переможці стануть власниками головних призів – мікрохвильових печей та електрочайників. Решта учасників мають нагоду отримати заохочувальний приз – унікальний журнал присвячений 75-річчю Шевченківського району. Для цього варто лише зателефонувати за номером 221-07-60 або зв’язатися з нами по e-mail Info@peredusim.kiev.ua Ми обов’язково повідомимо вас про час та місце вручення заохочувальних призів.

Анонси

На Контрактовій площі пройде парад трамваїв
16/06/2017  |  Анонси

На Контрактовій площі пройде парад трамваїв

17 червня на Контрактовій площі відбудеться "Парад трамваїв", присвячений 125-річчю київського електричного трамваю.

 
Запрошуємо на зустрічі
03/05/2017  |  Анонси

Запрошуємо на зустрічі

На виставці «Курбас у Києві» протягом найближчих місяців заплановані зустрічі з молодими колективами і режисерами, які зараз активно впливають на сучасний театральний процес.

 
Запрошуємо на кіновечір «Український Мікеланджело ХХ століття»
07/04/2017  |  Анонси

Запрошуємо на кіновечір «Український Мікеланджело ХХ століття»

З нагоди 130-річчя від дня народження Івана Кавалерідзе у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбудеться кіновечір «Український Мікеланджело ХХ століття».

 
 
Передвиборча програма Віктора Пилипишина
Громадські приймальні
Пенсійне законодавство
Юридична консультація

ОПИТУВАННЯ

Завантаження...

НАШІ ПАРТНЕРИ

=
Громадська організація Діти передусім!
Бонус до довголіття
Інститут Туризму ФПУ